Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJ.H. Veenkamp

Jacolientje's kleine wereld, druk 1, 149 blz.
prijs gebonden f 2,90; meisjesboek.
Inhoud: Jacolientjes vader verongelukte. Met moeder leeft ze alleen, doch komt in contact met heel wat mensen, die vrienden worden. De barones, haar ongelukkige kind, de tuinman van het landgoed (die Jacolientjes tweede vader wordt), tante Rie van het woonschip, wiens kind Jacolientje redt van de verdrinkingsdood, enz. Strekking: Een goed meisjesboek, met spanning en warmte geschreven. Strekking vooral: vertrouw op God in nood.
Conclusie: Heel aardig meisjesboek. Geestelijk wat vlak, elk is kind van de Vader in de hemel. Slechts eenmaal de toevoeging: allen die Hem liefhebben. Men is eenvoudig kind des Heeren. Helaas, hoewel jammer, toch om deze laatste reden wat matig aanbevolen. Spijtig van zo'n overigens prachtig boek!
Eindoordeel: matig aanbevolen,
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1962

Open Boekbeoordeling.
J.H. Veenkamp

Jacolientje's kleine wereld, druk 1, 149 blz.
Een lief, wat ouderwets aandoend verhaaltje schreef J.H. Veenkamp met Jacolientje's kleine wereld. Vlak bij het huisje waarin Jacolientje en haar moeder wonen, betrekken jonge mensen een woonboot. Er wordt wederzijdse vriendschap gesloten en als tijdens hevig onweer de woonschuit op drift geraakt, weet Jacolien de baby in veiligheid te brengen. Later hertrouwt moeder met de tuinman van het Hoge Huis en dan is het geluk compleet. Tempo moet men in dit verhaal niet zoeken, maar het heeft toch wel aardige kwaliteiten. (geb. f 2,90)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1962-63

Open IDIL-Gids.