Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Popke van Wageningen

Jager Pas en oude Grietje, druk 1, 52 blz.
geb. in 4-kleurenoms1., geill. Geschikt voor jongens en meisjes v.a. 5 jaar (voorlezen), 6-8 jaar (zelf lezen). Prijs f 6,95.
Inhoud: Het is winter. Dan heeft jager Pas niet veel te doen in het bos. Vlakbij het jagershuisje staat een kasteel. Daar poot jager Pas sneeuwklokjes die aan het eind van de winter bloeien. Oude Grietje die ook in het jagershuisje woont, weet het niet. Als ze bloeien, laat jager Pas haar de verrassing zien. Ook een jongetje uit de buurt ziet ze en.... plukt ze. Als hij terug wil, zit het kasteelhek op slot. Oude Grietje verlost hem. Dan komt uit dat jager Pas, oude Grietje en Dikkie van de sneeuwklokjes geplukt hebben....
Conclusie: Dit is het eerste deeltje uit de jager Pas - serie. De serie bestaat (momenteel) uit twee boeken. Als alle delen zo gezellig zijn als deel 1, zal de serie er wel ingaan bij de jeugd. Het is de bedoeling dat er in totaal 8 Jager Pas - boeken komen. Ook de illustraties zijn geslaagd. De grote en duidelijke letter en ook de niet te lange zinnen maken het boek heel geschikt voor de leeftijdsgroep die de schrijfster bedoelt. Goede strekking: bidden in nood - eerbied voor Gods schepping.
Eindoordeel: warm aanbevolen. A.D.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1984

Open Boekbeoordeling.