Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJ. Visser-Vlaanderen

Jan en Janneke, druk 1, 96 blz.
Jan gaat logeren bij opa en oma, omdat mama in het ziekenhuis ligt. Janneke, het buurmeisje, wordt zijn vriendinnetje. Samen hebben ze een fijne tijd, vooral met opa en zijn hondje Jimmy. Maar ze beleven ook spannende momenten, vooral als ze over een sloot willen springen....
Een gezellig boekje voor jongens en meisjes van 6-9 jaar.
Ook geschikt voor het Kerstfeest.
Omschrijving inhoud in boek
J. Visser-Vlaanderen

Jan en Janneke, druk 1, 96 blz.
prijs gebonden f 4,90 (tot 31 dec. 1982, daarna 9,25!), geplastificeerde vierkleurenomslag, geïllustreerd, geschikt voor jongens en meisjes van 6 t/m 9 jaar.
Inhoud: Vlak voor de Kerstvakantie moet de moeder van Jan naar het ziekenhuis omdat ze gevallen is. Jan kan niet thuis blijven en gaat zolang logeren bij opa en oma. Daar beleeft hij samen met oma's buurmeisje, met opa en met de hond Jimmy allerlei leuke dingen, vooral ook als er sneeuw komt. Minder leuk is als Jan en Janneke allebei in de sloot terecht komen, maar alles loopt goed af. Fijn is, dat mama weer thuis komt. Het Kerstfeest en de verjaardag van Jan zijn ook twee hoogtepunten.
Conclusie: Een mooi boekje met mooie illustraties. Het speelt rondom de Kerst, dus ook wat dat betreft: geschikt om uit te delen op het Kerstfeest. Goede, positieve, christelijke sfeer. De prijs voor 31 december is f 4,90 omdat het een jubileumuitgave is. Daarna wordt de prijs opeens wel erg veel hoger.
Eindoordeel: warm aanbevolen. A.D.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.