Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronBastiaan Schaap

Het verdriet van Annemieke, druk 1, 32 blz.
prijs 35 cent; slappe omslag; geïll.; meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Annemieke gaat eieren kopen voor haar zieke Moeder. Onderweg schrikt ze voor Hektor van boer Bongers. Alle eieren kapot. Van Bongers krijgt ze nu een mandje eieren en mag iedere week terugkomen. Strekking: De Heere zorgt voor de Zijnen.
Conclusie: Deze strekking geeft de waarde aan van dit boekje. Hoewel wij wel noodzakelijk "Gods zorg voor de Zijnen", vooral in het laatst, tot uitdrukking wilden zien gebracht. Technisch is 't een aardig boekje voor kleine meisjes.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1950

Open Boekbeoordeling.
Bastiaan Schaap

Het verdriet van Annemieke, druk 1, 32 blz.
Speciaal voor kleine meisjes is er dan nog verdriet van Annemieke, door Bastiaan Schaap. Anemieke is bang voor de grote hond van de boerderij en laat van schrik een zak met eieren vallen, die ze juist voor haar zieke moeder gekocht heeft. Gelukkig troost de boer haar: ze krijgt een mand met eieren er voor terug.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1951

Open IDIL-Gids.

Bastiaan Schaap

Het verdriet van Annemieke, druk 2, 36 blz.
prijs f 0,75 in slappe omslag; meisjesboek.
Inhoud: Annemieke gaat voor haar zieke moeder eieren halen in het dorp. Als ze voorbij de boerderij van boer Bangers loopt, springt de hond tegen haar op. Van schrik laat ze de eieren vallen en loopt ze huilend naar huis, Boer Bongers merkt er iets van en komt er al gauw achter wat er gebeurd is. Hij maakt alles goed. Ze krijgt van de boer eieren en appels, ze mag er zelfs iedere week voor haar zieke moeder om komen,
Conclusie: Voor de jongsten een aardig boekje om te lezen. De moeilijkheid blijft echter om zo'n boekje voluit aan te bevelen voor een uitdeling op Kerstfeest, omdat er zo weinig godsdienstige strekking in zit. En daar willen we toch nadruk op blijven leggen.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.