Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



M. Marijs-Visser

Joke gaat met vakantie!, druk 1, 109 blz.
12 t.d.t., G.K.C.B., M. 12 j. e.o. Joke is een meisje, dat niet te goed mee kan en dan ook in de derde klas U.L.O. blijft zitten. De klas zal gaan kamperen in de Ardennen en Joke neemt een betrekking aan in een kindertehuis, om het geld voor het reisje met haar klas te verdienen. Zij begint daardoor te beseffen, in welke richting de Here haar leven wil gebruiken, nl. in de christelijke kinderverzorging. De strekking is goed. De Here leidt ons leven en geeft ons een bestemming, die niet voor ieder in de richting van een bredere opleiding ligt. Het voornaamste is, dat de Here Jezus met ons wil zijn naar zijn Woord: "Ik ben met u al de dagen, tot aan de voleinding der wereld." Daarover hoort Joke ten slotte een preek, die haar veel rust geeft. 't Is een bijzonder plezierig meisjesboek, hier en daar wat breed uitgemeten. Duidelijk laat de schrijfster uitkomen, dat wij God en zijn Woord niet kunnen missen. Dit boeiende en levendige verhaal is prettig geschreven. Er wordt gezorgd voor afwisseling van tonelen. Hoewel niet speciaal voor evangelisatiedoeleinden geschreven, willen we dit mooie boek toch graag aanbevelen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiƫn van "Jachin", 1963

M. Marijs-Visser

Joke gaat met vakantie!, druk 1, 109 blz.
prijs gecartonneerd f 1,40; meisjesboek.
Inhoud: Joke zit in de 3e klas Ulo. Zoekt in de vakantie een bijbaan om zelf wat te verdienen. Ze wil nl. graag deelnemen met haar klas aan een kampweek in de Ardennen. In een kindertehuis vindt ze voor 3 weken een bestemming, waarin ze ook bevrediging vindt. Strekking: Goede karaktertekening van kinderen in een christelijk gezin.
Conclusie: Een heel goed boekje voor meisjes van 12-14 jaar. Opvoedend, zwak religieus; maar de christelijke sfeer in het gezin komt toch wel uit.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1963

Open Boekbeoordeling.
M. Marijs-Visser

Joke gaat met vakantie!, druk 1, 109 blz.
Joke gaat met vakantie! door Martha Marijs-Visser is ondanks de goede bedoelingen een oubollig kinderboek geworden. Joke kan niet met de schoolklas op vakantie naar de Ardennen. Zij gaat helpen in een kindertehuis, verdient wat geld en mag tenslotte toch nog met de klas mee. De gezinssfeer is te ouderwets om het boek aan de hedendaagse jeugd in handen te geven. (geb. f 1,40)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1963-64

Open IDIL-Gids.