Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronS. van den Berg

Jij bent immers mijn vriend?, druk 1, 69 blz.
prijs 85 cent; gebonden; geïll.; jongensboek, leeftijd 9-12 jaar.
Inhoud: Barend is van een dorp in de stad komen wonen. Hij kan niet met de jongens meespelen, daar zijn ene been niet normaal is. Dat is zijn grote verdriet, dat niet vergoed wordt door het mooie speelgoed, dat hij krijgt. Frits, een robuste jongen, wordt zijn vriend, ná de overwinning van zijn afgunst. Strekking: Barend en Frits leren tevreden zijn met wat hun geschonken is en onthouden wordt, waartoe ze afgunst moeten overwinnen en moeten leren dat God alles doet voor ons bestwil.
Conclusie: 't Best weergegeven door de zinnen: "Daarboven (boven de sterrenhemel) woonde God. God was zo goed. Hij zorgde altijd voor al Zijn kinderen. Hij verhoorde hun gebed..." (blz. 69). Godsdienstig heel oppervlakkig. Vlot en goed verteld. Eindoordeel; matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1950

Open Boekbeoordeling.
S. van den Berg

Jij bent immers mijn vriend?, druk 1, 69 blz.
Je bent immers mijn vriend?, door S. van den Berg, is een paedagogisch, protestants verhaal, waarin Frits zijn vriendje Barend veel doet lijden door zijn jaloersheid. Desondanks redt Barend hem uit een moeilijkheid, omdat hij toch zijn vriend is.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1951

Open IDIL-Gids.