Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronGerda van Eysden

Jole en het kermiskind, druk 1, 190 blz.
prijs f 1,50 (Mei-pocket); meisjesboek, leeftijd 14-18 jaar.
Inhoud: Gerda van Eysden schreef verscheidene jonge-meisjesboeken uit de Mei-pockets. Dit boeiende boek vertelt van een sympathiek, muzikaal meisje, dat bij haar deftige oma opgroeit. Vader werkt buitenslands, mama is dood, denkt Joke, en haar leven is eenzaam, tot ze met het "kermiskind" contact krijgt. Dan wordt het spannend en loopt het uit op de gelukkige hereniging van het gezinnetje. Strekking: Ontwikkeling en beschaving zijn niet alleen in de hogere kringen te vinden, maar óók in de vaak verachte kringen der "kermislui".
Conclusie: Een gezellig en spannend jonge-meisjesboek, met een gering christelijk vernisje, maar interessant en boeiend voor oudere meisjes van middelbare scholen, enz. Dus voor onze Z.S.kinderen daarom
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Gerda van Eysden

Jole en het kermiskind, druk 1, 190 blz.
Jole en het kermiskind door Gerda van Eysden. Cliché-verhaal over een strenge grootmoeder en een doodgewaande moeder. De kleindochter sluit zeer tegen de zin van haar grootmoeder vriendschap met een circuskind. Deze relatie leidt zelfs tot de oplossing van de raadselen rond de moeder, die na vijftien jaar plotseling wordt teruggevonden. Een draak. (f 1,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1966-67

Open IDIL-Gids.