Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronK. Norel

Karin de zeehond, druk 1, 54 blz.
prijs f 2,- gebonden, geillustreerd; meisjesboek, leeftijd 8-10 jaar.
Inhoud: Annetje vindt op het strand een zeehond. Zij neemt het jonge, hulpeloze dier mee naar huis. Vader maakt een betonnen bassin voor het dier. Het meisje zorgt zo goed voor het dier, dat het niet meer bij haar vandaan wil. De moeilijkheden, die dit geeft, worden alle opgelost. Gebruik van: Heer.
Conclusie: Een fijn boekje, geschreven op het thema dierenliefde. Godsdienstige strekking zwak, religieus element alleen even op de laatste bladzijden. Paedagogische wel verantwoord.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1970

Open Boekbeoordeling.
K. Norel

Karin de zeehond, druk 2, 54 blz.
Geschikt voor meisjes van 6-8 jaar. Prijs f 3,80.
Inhoud: Annetje gaat in de herfst naar het strand. Ze ontdekt een zeehondje, dat niet bij haar weg te slaan is. Ze beslist Karin (zo noemt ze de zeehond) mee te nemen. Op de wagen van een schelpenvisser gaat het dier mee naar het dorp. Karin vermaakt zich best in een tobbe met water. Annet moet voor het voeren zorgen. Karin wordt echter groter, en moeder maakt Annet duidelijk dat Karin nu naar de zee gebracht moet worden. Uiteindelijk gaat ze er mee akkoord. Ondanks al haar pogen gelukt het haar niet zich van Karin te ontdoen. Karin gaat weer mee naar huis. Annet's vader is zeeman, en na een lange reis komt hij thuis. Vader bouwt achter in de tuin een bassin voor Karin. Annet wordt ziek. Erg ziek. Karin komt regelmatig voor het raam kijken naar Annet. Gelukkig wordt Annet weer beter, ze mag blijven zorgen voor Karin. Conclusie. Een vlot geschreven boekje voor de kleintjes. De geestelijke strekking is wat oppervlakkig. Gebruik Heer.
Eindoordeel: matig aanbevolen. J. t. B.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1978

Open Boekbeoordeling.