Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



W.G. van de Hulst jr.

Kip-Kakel, druk 1, 44 blz.
prijs gebonden f 1,50; jongens- en meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Een uit een transport "ontvluchte" kip wordt achtervolgd door twee broertjes en een zusje. De kip vlucht een villa binnen, het huis van een professor. Dan beleven de kinderen een avontuur - spannender dan de politiefilm op de televisie - dat tenslotte goed afloopt.
Conclusie: Het achtste deeltje van de uiterlijk goed verzorgde Cirkel-serie. Ik geloof niet in dit verhaal, nog minder in de strekking! Dit is niet het beste deeltje van de Cirkel-serie. Mogen 10-jarige kinderen naar politiefilms op de t.v. kijken? Niet bevorderlijk voor hun nachtrust, nog minder voor hun geestelijke gezondheid!
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
W.G. van de Hulst jr.

Kip-Kakel, druk 1, 44 blz.
Kip-Kakel door Willem G. van de Hulst jr. Een kip tuimelt van een vrachtauto en wordt achterna gezeten door drie kinderen, die daardoor van huis afdwalen en een spannend avontuur beleven. Een maakwerkje met cliché-spanninkjes. (geb. f 1,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1967-68

Open IDIL-Gids.

W.G. van de Hulst jr.

Kip-Kakel, druk 3, 51 blz.
gebonden, geschikt voor jongens en meisjes, leeftijd vóórlezen vanaf 4 jaar, leeftijd zélf lezen vanaf 7 jaar, geïllustreerd met 18 fraaie illustraties door W.G. v.d. Hulst Jr. Prijs f 6,90 (Ná 31-121998 f 9,90.).
Inhoud: Om 16.00 uur komen de twee broertjes Henk en Jantje en hun zusje Anneke uit school en gaan lopend naar huis. Henk is de oudste van het drietal en Jantje de jongste. Een grote vrachtauto vol met rammelende kisten rijdt hen voorbij. In die kisten zitten levende kippen. Juist als de vrachtauto hen passeert, weet een kip uit zo'n grote kist te ontsnappen en komt fladderend naar beneden. De chauffeur merkt niets en rijdt door. Henk, Anneke en Jantje proberen de ontsnapte kip te vangen. Maar dat valt niet mee. Telkens mislukken hun pogingen. Het wordt al een beetje donker als ze bij het grote huis van een professor komen. En hier begint dan een groot en angstig avontuur, dat uiteindelijk toch nog goed afloopt.
Conclusie: Een mooi en spannend verhaal! Jammer is dat er nog geschreven wordt over "klassen". Henk zit bijvoorbeeld in de vijfde "klas". Tegenwoordig spreken we van "groepen". Dit zou dus nu zijn: Henk zit in "groep" zeven. Ondanks dit is het een echt Van de Hulst-verhaal, met echte Van de Hulst-tekeningen. Daarom:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Krimpen a/d IJssel W. Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1998

Open Boekbeoordeling.