Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



C.J. van Doornik-Lengkeek

Klaar is Klaartje, druk 1, 30 blz.
prijs in slappe omslag f 1,10; geïll.; jongensboek, leeftijd tot 10 jaar.
Inhoud: Hein was weg van een eekhoorn. Een kooi stond kant en klaar te wachten. Eerst verbood de boswachter hem er één te vangen. Later mocht het en 't lukte. Wat was Hein blij. Toch staat hij het af aan zijn zieke vriendje Willem. Wat was deze blij.
Conclusie: Een leuk boek. De stijl is goed verzorgd. Juist door het geven van wat je zelf graag hebt en houdt, wordt het een mooi Kerstfeest.
Eindoordeel: warm aanbevolen. prijs f 1,10 in slappe omslag; geïll.; meisjesboek, leeftijd 5-7 jaar.
Inhoud: Klaartje krijgt een nieuwe jurk, die ze mag dragen op het Kerstfeest van de kleuterschool. Als ze ziek wordt, wil ze van lapjes iets maken en omdat haar jurk toch te lang is, knipt ze er stukjes af. Gelukkig weet tante Tineke de schade te herstellen en kan Klaartje toch met de nieuwe jurk aan naar het Kerstfeest, waar ze een liedje moet zingen. Halverwege stopt ze en zegt: "Klaar is Klaartje!"
Conclusie: Een goed en grappig geschreven verhaaltje voor de kleintjes.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1970

Open Boekbeoordeling.
C.J. van Doornik-Lengkeek

Klaar is Klaartje, druk 1, 30 blz.
C.J. van Doornik-Lengkeek schreeef twee leuke boekjes voor het Meinema-fonds. Het is ons al eerder opgevallen dat deze schrijfster de kunst verstaat een eenvoudige vertelling zó te brengen, dat deze bij jonge kinderen aanslaat. Haar boekje KLAAR IS KLAARTJE (32 blz. m. 6-8 jr. f 1.10) beschrijft de belevenissen van een meisje dat alleen zal mogen zingen op het kerstfeest. Er dreigt echter een kink in de kabel te komen, al gaat haar wens tenslotte toch in vervulling. Erg leuk verteld. Nederlands Dagblad, 1970