Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronWieland Wouters

Wegpiraten, druk 1, 189 blz.
prijs f 1,50, Mei-pocket; jongensboek.
Inhoud: Gert Boer beleeft een geweldig avontuur, doordat zijn vader een belangrijke ontdekking heeft gedaan tot verbetering van straalmotoren. Buitenlandse spionnen proberen die in bezit te krijgen en ontzien daarbij niets en niemand. Strekking: Het boekje is gebaseerd op de eis tot vergevingsgezindheid en begrip voor de naaste en zijn fouten, maar daarbij mag berouw niet gemist worden. Het tekent ook de psychologische kant op duidelijke wijze.
Conclusie: Hoewel het soms wat al te vanzelfsprekend verloopt in dit boekje, is het toch een prima pocket voor onze jeugd. In zeer weinig jeugdboeken vinden we schuldbelijdenis en berouw zo duidelijk geƫist als in dit!
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
Wieland Wouters

Wegpiraten, druk 1, 189 blz.
Wegpiraten door Wieland Wouters geeft een doorzichtig speurverhaal dat nog wel aanvaardbaar zou zijn als de prekerige passages over de bekering van een boef de smaak niet bedierven. De blauwdrukken van een nieuwe straalmotor zijn gestolen, althans dat meent de zoon van de uitvinder. Samen met een chauffeur levert hij in Duitsland slag tegen een dievenbende. Na de overwinning blijken de documenten al elders in veiligheid te zijn. (f 1,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.