Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJan de Weger

Kees wordt groot, druk 1, 32 blz.
11 t.d.t., G.K.O., J.M. 6-8 j. Dit is de geschiedenis van Kees, die voor het eerst naar school gaat. Zijn belevenissen en emoties worden door De Weger kostelijk beschreven. 't Is een simpel gegeven, pretentieloos, maar gezellig verteld. De schooldag is wel gauw voorbij, 't overblijven wordt vergeten hoewel er "zakjes brood" meegenomen worden. We bevelen dit leuke kleuterboekje graag aan.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiƫn van "Jachin", 1963

Jan de Weger

Kees wordt groot, druk 4, 32 blz.
prijs niet gebonden f 1,50; jongens-en meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Kees van de boerderij gaat voor het eerst naar school, samen met Jan, wiens oudere zusje Dinie op weg naar school goed op de jongens moet passen. Onderweg zien ze de juf al en op school maakt de meester een praatje. In de klas vertelt Kees van hun paard Bles en 's nachts droomt hij, dat juf op Bles rijdt.
Conclusie: Op zich een aardig verhaal, maar zonder veel spanning. De inhoud is geheel 'neutraal'. Een geestelijke strekking of een bepaalde boodschap ontbreekt geheel. Ook maakt de inhoud soms een wat verouderde indruk (de illustraties, Kees die niet op klompen, maar op zijn zondagse schoenen naar school gaat).
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1977

Open Boekbeoordeling.