Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



C.B. Drewes

Ko en zijn vriendjes, druk 1, 20 blz.
prijs 30 ct; in slappe omslag; geïll.; jongensboek, leeftijd 7-9 jaar.
Inhoud: Ko vertelt wat hij bij Bijb. Gesch. hoort aan vriendje Freek, die nooit van Jezus hoorde. Zo komt het, dat de Bijbel ook weer wordt gelezen in het gezin van Freek door diens vader. Een ander vriendje is Wim, een plaaggeest. Toch wordt alles zo geleid, dat een gelukkig drietal vriendjes wordt gevormd. Strekking: Wat de eenvoudige vertelling Bijb. Gesch. onder Gods zegen kan uitwerken!
Conclusie: Een heel geschikt boekje.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1951

Open Boekbeoordeling.
C.B. Drewes

Ko en zijn vriendjes, druk 2, 20 blz.
prijs f 0,25; in slappe omslag; jongensboek.
Inhoud: Op eenvoudige wijze vertelt Ko aan zijn vriendje Freek uit de Bijbel. Dit wordt oorzaak dat ook in het gezin van Freek de Bijbel wordt gelezen. Een ander vriendje van Ko is een echte plaaggeest. Toch komt het ook hiermee in orde. Ko's vader zorgt hiervoor. Strekking: Wat een eenvoudige Bijbelvertelling onder de zegen Gods kan uitwerken. Leren wat te betekenen voor onze naaste, ook al behandelt hij ons soms onheus.
Conclusie: Inhoud en stijl zijn verantwoord. Opvoedkundig heel goed. Soms wat "zoetelijk", maar toch voor ons doel wel bruikbaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1954

Open Boekbeoordeling.
C.B. Drewes

Ko en zijn vriendjes, druk 3, 20 blz.
prijs f 0,35; in slappe omslag; jongensboek.
Inhoud: Ko vertelt de verhalen van de Heere Jezus aan z'n vriendje, die ze niet kent en die hij daardoor ten zegen is. Later moeten ze samen leren dat in praktijk te brengen tegenover de plagerige Wim, maar dan wordt het een fijn driemanschap. Strekking: De invloed van de bijbelvertelling op het kind en taak van vrienden onderling. De noodzaak het kwade te laten en 't goede te doen.
Conclusie: Prachtig hoekje voor onze kleinere kinderen, die al goed kunnen lezen. Ze kunnen er veel goeds uit leren.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1957

Open Boekbeoordeling.
C.B. Drewes

Ko en zijn vriendjes, druk 4, 20 blz.
prijs f 0,30; in slappe omslag; jongensboek.
Inhoud: Ko vertelt zijn vriendje, Freek, de bijbelse verhalen, die hij op school hoort. Ko en Freek tonen zich vergevensgezind tegenover Wim, hun plaaggeest, die zich betert. Hij wordt een goede vriend. Ko gaat na de L.S. naar het gymnasium, omdat hij zendeling wil worden, Strekking: Het vertellen der bijbelse verhalen heeft zegenrijke gevolgen. Kinderen die de Heere Jezus liefhebben, plagen niet meer vals.
Conclusie: Verandering bij Wim is onnatuurlijk en onwezenlijk. 't Ligt er wel wat dik op. Een geforceerd-christelijk boekje.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1962

Open Boekbeoordeling.