Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Nel Verschoor-van der Vlis

Laat de kinderen tot mij komen, druk 1, 16 blz.
prijs f 0,25; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek, leeftijd ± 8 jaar.
Inhoud: Kinderen, die in de grote stad op een bovenhuis wonen, vinden een kerstboompje en zullen daarmee "kerstfeestje" gaan vieren. Als ze op zolder houtjes aansteken, worden ze betrapt door Opoe Slot, die nog maar kort in een kamertje van een der bovenhuizen woont. Ze neemt de kinderen mee naar haar kamertje, waar ze echte kaarsjes in de boom zet en dan vertelt zij aan de kinderen de Kerstgeschiedenis. Gebruik van kerstboom.
Conclusie: Aardig verhaaltje. Goed verteld. Jammer, dat Opoe de kerstboom niet aan de kant zette, toen ze over Kerstmis ging spreken. De Kerstgeschiedenis komt niet tot haar recht: de Zaligmaker voor verloren kinderen wordt niet gebracht.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.
Nel Verschoor-van der Vlis

Laat de kinderen tot mij komen, druk 1, 16 blz.
Een kerstverhaal waarvan ook de katholieke kinderen kunnen genieten is Laat de kinderen tot Mij komen, door Nel Verschoor-van der Vlis. Opoe Slot komt bij Jaap en Jetje wonen "op de trappen" en kan het goed vinden met de kinderen van deze volksbuurt. De kinderen vinden een kerstboom en zullen op zolder "kerstfeestje vieren". Opoe Slot krijgt het dreigende gevaar in de gaten en neemt kinderen en boom mee naar haar kamertje. Daar steekt ze de kaarsjes aan en vertelt aan deze asfaltjeugd het Kerstgebeuren. Een bijzonder mooie vertelling.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1952-53

Open IDIL-Gids.

Nel Verschoor-van der Vlis

Laat de kinderen tot mij komen, druk 2, 16 blz.
3 t.d.t., G.K.O., J.M. 7-9 j., (zie B.B. 1952). De omslag is mooi. De karakters zijn goed getekend. Het godsdienstig gehalte voldoet aan de eis, die we graag stellen. Aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1963