Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronLenie van Riessen

Kees en Mieke, druk 2, 32 blz.
10 t.d.t., G.K.O., J.M. 6-8 j. Kees heeft meneer De Bruins gouden armband gevonden en wil die houden. Mieke herinnert hem er aan, dat zoiets met diefstal gelijk staat. Kees weet dat ook wel, maar hij kan van het mooie ding geen afstand doen. Ook heeft hijzelf nooit iets verloren en kan zich het verdriet erom niet voorstellen. Maar zijn geweten wordt wakker. Er komt onweer. Hij ziet een agent van politie. Maar hij bewaart zijn geheim. Een paar dagen later verliest hij zijn bal in het hoge gras. Doch Mieke heeft die gehouden om hem te plagen. Hij is er erg verdrietig om. Vader leest in de krant dat meneer De Bruin een gouden armband verloren heeft. Eindelijk bekent Kees wat er gebeurd is. Meneer De Bruin is blij het ding terug te hebben en Mieke brengt zijn bal. Als Mieke jarig is, mag Kees op 't feest komen. In al zijn eenvoud is dit boekje een mooi getuigenis van de liefde van de Zaligmaker. Het ligt er nergens dik op. Het geheel doet fris en eigentijds aan. Hartelijk aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiƫn van "Jachin", 1963

Lenie van Riessen

Kees en Mieke, druk 8, 31 blz.
prijs geniet f 1,50; jongens- en meisjesboek, leeftijd 4-7 jaar.
Inhoud: Kees vindt een mooie horlogeband en wil die zelf houden, ook na een advertenties in de krant. Maar als Mieke zijn bal niet terug wil geven begrijpt Kees alles.
Conclusie: Vlot en goed geschreven boekje, dat onze kinderen zeker zal aanspreken. Storend gebruik van Heer en Heer Jezus.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1977

Open Boekbeoordeling.