Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



C.J. van Doornik-Lengkeek

Leuk, lief en lastig Lexje, druk 1, 52 blz.
geb., leuk geill. Leeftijd 6-7 jr., geschikt voor jongens en meisjes. Prijs f 2,90.
Inhoud: Een verhaal over een ondeugend jongetje, dat wegloopt en in een trein stapt. De gebeurtenissen in de trein worden beschreven.
Conclusie: Een aardig verteld verhaal, waarvan wij ons afvragen of een kind zulke gedachten heeft. Het maakt op ons een onwezenlijke indruk. Een christelijke strekking ontbreekt.
Eindoordeel: Niet aanbevolen voor de Zondagsschool. M.B.v.d.A.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1981

Open Boekbeoordeling.
C.J. van Doornik-Lengkeek

Leuk, lief en lastig Lexje, druk 1, 52 blz.
geb., geillustreerd met 5 leuke tekeningen van Jaap Kramer, geschikt voor jongens en meisjes van 4 tot 8 jaar. Prijs f 2,90
Inhoud: Lexje is een zeer ondernemend en pienter kereltje. Al vroeg klimt hij uit de box en spookt van alles uit. Op een keer klimt hij over het tuinhekje en wil dan, net als pappa, met de trein mee naar kantoor toe. "Trein jij..... toor toe". Vanuit den Dolder komt hij tenslotte in Groningen terecht! Nadat vader, moeder en zusje Thea en ook de hele buurt, in grote spanning gezeten hebben, komt Lexje tenslotte weer veilig thuis.
Conclusie: Een leuk, grappig boekje. Het is een goed gezin waar Lexje uit komt. Godsdienstig element: "We moeten aan de Here vragen of Hij Lexje weer veilig thuis wil brengen. We zullen maar vertrouwen hebben."
Eindoordeel: Aanbevolen C.J. Q.-v. N.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1982

Open Boekbeoordeling.