Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA. van Houdt

Joost, Jonneke en het waterhoentje, druk 1, 42 blz.
Uitg. De Orchidee, Lisse. Gekartonneerd, goed geillustr., leeftijd: 6-8 jaar, geschikt voor jongens en meisjes. Prijs: f 8,50.
Inhoud: Joost en Jonneke redden een bijna bevroren waterhoentje. Joost zakt door het ijs en wordt gered. Thuisgekomen met het vogeltje krijgt Joost geen gelegenheid alles uit te leggen, noch bij moeder, noch ook bij vader. Als Joost naar bed is vinden zijn ouders de vogel en zetten hem buiten. 's Nachts gaat Joost naar buiten om de vogel te zoeken en wordt per ongeluk door vader buitengesloten. In de kou is Joost bang en bidt. Van zijn vader heeft hij begrepen, dat als hij bang is hij geen kind van de Heere is. Gelukkig wordt hij spoedig door vader gevonden. Joost mag nu alles uitleggen, en voor de vogel wordt gezorgd.
Conclusie: De schrijver wil een boekje geven met een duidelijke godsdienstige strekking. Hoewel de verteltrant behoorlijk is, valt dit boekje toch tegen. De gesprekken met vader zijn onwerkelijk en roepen misverstanden op. Is een kind van God werkelijk nooit meer bang?
Eindoordeel: matig aanbevolen. M. C. Romein, Ede
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1985

Open Boekbeoordeling.