Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronNita Veeren

Lotje, Loes en Joepie, druk 1, 48 blz.
geschikt voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar, AVI-3, leeservaring D, door een leerling uit groep 4 dus goed te lezen, geïllustreerd door Nita Veeren. Prijs f 9,75.
Inhoud: Lotje krijgt voor haar verjaardag een hondje, dat ze "Joepie" noemt. Ze wordt vriendin met Loes, een meisje uit haar klas. "Joepie" komt zelfs een keer onverwachts in de klas. Later komt het hondje vast te zitten in een konijnenhol. Gelukkig komt alles goed.
Beoordeling: Een leuk geschreven boek, dat moet gezegd. Toch is het jammer, dat er in het boek een "sleutelkind" moet voorkomen: een kind dat de huissleutel om haar hals draagt omdat vader en moeder allebei werken. Voor een kind dat gewend is op school de dag met zingen, gebed en een Bijbelverhaal te beginnen, is het een vreemd boek. De schooldag begint hier anders: als de kinderen "puffend, blazend en lachend" gaan zitten, zegt de juf: "Zitten jullie netjes? Pak de schriften dan maar." Dit is een duidelijk voorbeeld dat alles wat maar enigszins met Christen-zijn te maken zou kunnen hebben, afwezig is in het boek. De illustraties zien er vrolijk uit.
Eindoordeel: Niet aanbevolen als Kerstgeschenk van de zondagsschool. De Glind H. van Roekel
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 2000

Open Boekbeoordeling.