Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Nelleke Wander

Machiel, Machieltje toch!, druk 1, 69 blz.
Illustrator: Ben Horsthuis. Gebonden en eenvoudig, maar wel duidelijk, mooi en funktioneel geïllustreerd. Geschikt voor jongens en meisjes van 5-8 jaar. Prijs f 9,75.
Inhoud: Een kleine jongen, Machiel genaamd, moet voor het eerst naar de le klas van de "grote" school. Hij ziet er echter zó tegenop, dat hij niet wil en daarom zelfs van huis wegloopt. Buiten de stad ontmoet hij een ander jongetje, met wie hij gaat spelen. Tijdens deze kleine wereldreis beleeft Machieltje erg veel. Hij gaat n.l. op onderzoek in een oud huis, valt en kan niet meer lopen. Gelukkig wordt hij door de moeder van zijn nieuwe vriendje weer thuis gebracht. Dit is nog maar de eerste belevenis van Machieltje. Er volgen er echter nog veel meer, o.a. ook verschillende ongelukjes. Moeder moet daarom vaak tegen hem zeggen: "Machiel, Machieltje toch!"
Conclusie: Een heel goed boek voor kinderen, die net kunnen lezen of om voor te lezen. Elk hoofdstukje heeft een eigen hoogtepunt. Dit geeft het boek een aparte vormgeving. De christelijke sfeer in het boek is niet opgelegd, maar op een juiste wijze door het gehele verhaal heen verweven. Waar nodig komt ze op nadrukkelijke en verantwoorde wijze naar voren.
Eindoordeel: warm aanbevolen Krimpen a/d Ijssel Els Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1984

Open Boekbeoordeling.