Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Maaike Khylash

Marleentje, druk 1, 75 blz.
Marleentje door Maaike Khylash is een groot verhaal voor de allerkleinsten, prettig geïllustreerd en behoorlijk verteld. Marleentje is jarig en is maar wat bang dat ze het allemaal zullen vergeten... Maar ze krijgt toch een prachtige step. Ze speelt er lief mee met haar broertjes. In het bos maakt ze aardige avontuurtjes mee en ontmoet eekhoorntjes. Een kerstfeest wordt op echt christelijke wijze gevierd. Ook voor de katholieke jeugd een geschikt boekje. (geb. f 1,25)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1955-56

Open IDIL-Gids.

Maaike Khylash

Marleentje, druk 1, 75 blz.
gecartonneerd; meisjesboek.
Inhoud: Het boekje beschrijft ons Marleentjes verjaardag, waarop zij een autoped krijgt. Haar spel op straat, een uitstapje van de familie op de Zondag naar het bos. Verder de kerstfeestviering, enz. Een verhaal met weinig motieven. Strekking: Onze lieve Heer is zó verschrikkelijk goed, we moeten ons best doen heel goed voor de ándere mensen en voor dieren en planten te zijn. En als Hij dan tevreden zijn kan over ons, dan mogen we later weer naar Hem terug. Gebruik van Heer en kerstboom.
Conclusie: Boekje zonder spanning, geen verwikkeling, die tot lezen trekt. Voor onze kleinen zeker niet aan te bevelen. Wel weer een erg "lieve Heers-boekje".
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1956

Open Boekbeoordeling.