Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Max de Lange-Praamsma

Marlieske krijgt gasten, druk 1, 85 blz.
prijs f 1,70 gebonden; meisjesboek.
Inhoud: Gerrie en Dantzen mogen een hele dag bij Marlieske in de stad komen logeren. Als Marlieske met haar vriendinnetjes gaat winkelen om een kinderbijbel te kopen, laat Marlieske haar vriendinnen in de steek. Deze komen op het politiebureau terecht, waar vader ze halen kan. Alles loopt goed af. Strekking: geen enkele strekking. Gebruik van Heer.
Conclusie: Langdradig en veel te breedvoerig uitgesponnen. Het kopen van een kinderbijbel schijnt er op te moeten wijzen, dat het boekje voor het christelijk gezin bestemd is. Voor onze kinderen ongeschikt.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1964

Open Boekbeoordeling.
Max de Lange-Praamsma

Marlieske krijgt gasten, druk 1, 85 blz.
Marlieske krijgt gasten door Max de Lange-Praamsma speelt zich af op een vrije zaterdag, als Marlieske twee vriendinnen voor een dagje in de stad mag uitnodigen. Bij het winkels kijken raken de kinderen elkaar kwijt, maar alles loopt goed af. Lange beschrijvingen - zes bladzijden om een storm te schilderen - drukken het tempo van het verhaal, dat in wijdlopigheid ten onder gaat. Jammer. (geb. f 1,70)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1964-65

Open IDIL-Gids.

Max de Lange-Praamsma

Marlieske krijgt gasten, druk 2, 85 blz.
prijs geb. f 4,30; meisjesboek, leeftijd 7-9 jaar.
Inhoud: Marlieske krijgt twee vriendinnen van buiten de stad een dagje op bezoek. 's Morgens vermaken ze zich thuis, 's middags gaan ze de stad in. Het is de zaterdag vóór Sinterklaas. Eerst gaan ze winkels zien, dan willen ze naar het Pannekoekenhuis. Maar dan ziet Marlieske een nichtje op de fiets voorbijgaan, ze holt haar achterna; daardoor raken de meisjes elkaar kwijt. Gelukkig komen ze alle drie weer veilig thuis.
Conclusie: Een boekje uit een serie, wel goed geschreven. Maar het boekje heeft geen enkele godsdienstige betekenis. Daarom voor uitdeling op het Kerstfeest niet geschikt.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1976

Open Boekbeoordeling.