Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron

Klein drieluik voor kerst , druk 2, 87 blz.
Aart Romijn is door zijn boeiende verteltrant slechts weinigen onbekend. Van zijn hand verschenen bijna 30 romans en verhalen en zo'n 20 hoorspelen. Op een enkele roman na, is zijn gehele werk te localiseren in Amsterdam.
Over zijn nieuwste bundel kerstverhalen "Klein drieluik voor Kerst" schreef hij zelf:
"In mijn leven heb ik nogal wat kerstverhalen geschreven. Ze kwamen in me op, zodat ik eigenlijk steeds mezelf een verhaal vertelde, dat álles met Kerst te maken had en betrekkelijk heel weinig met de zo voor de hand liggende 'romantische entourage'. Het boek dat u nu in handen hebt, heet niet toevallig KLEIN DRIELUIK VOOR KERST. Het verhaal over de engel, die in een warenhuis 'kerstervaring' moest opdoen, staat voor mij centraal. En de 'zijluiken' hebben zonder het 'hoofdpaneel' weinig waarde.
Het samenstellen van de bundel was voor mij een bron van vreugde: Kerst midden in de wereld, niet van de wereld, en toch bestemd voor mensen van onze tijd. Voor mensen, die het niet, of niet meer, zien zitten, er voor anderen, voor wie elke viering van Kerst weer een belevenis is. Ik zal me gelukkig prijzen, als lezers er méér in vinden dan een paar uur ontspanning."
Omschrijving inhoud in boek