Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Coby Bos

Maud en Rik op reis, druk 1, 38 blz.
Coby Bos
Maud en Rik op reis

Omdat de vaders van Maud en Rik voor hun werk weg zijn, mogen ze met hun moeders op vakantie. Wanneer ze in de trein zitten merkt Rik dat hij iets heel doms heeft gedaan. En zo begint een vakantie met veel avonturen! Andere avonturen van Maud en Rik zijn te vinden in: Maud en Rik op de markt, Maud en Rik en de fiets

Callenbach Nijkerk
J. en M. 6-8
ISBN 90 266 0075 5
Omschrijving inhoud in boek
Coby Bos

Maud en Rik op reis, druk 1, 38 blz.
Geb., geïllustr., geschikt voor jongens en meisjes van 6, 7 jaar. Prijs: f 5,25.
Inhoud: Maud gaat met haar buurjongetje en de moeders van allebei op vakantie. Beide vaders moeten werken. Ze beleven een paar spannende avonturen. Rik laat zijn tas op het perron achter, komt opgesloten te zitten op de w.c. in de trein en komt in de sloot terecht. Het wordt een spannende vakantieweek.
Conclusie: Er zijn al eerder boekjes in de Maud en Rik-serie verschenen. Ook dit boekje is weer goed zelf te lezen door kinderen die nog niet te lang zelf kunnen lezen: geen hoofdletters, korte zinnetjes en woorden van één lettergreep. Wat dit alles betreft: warm aanbevolen. Het boekje wordt nu echter besproken voor de zondagsscholen. Omdat het geen christelijke boodschap bevat, kan het voor uitdeling op de z.s. niet worden aanbevolen. Jammer!
Eindoordeel: niet aanbevolen. A. Doeland
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1986

Open Boekbeoordeling.