Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronN. Basenau-Goemans

Mensen en dieren in de kerstnacht , druk 4, 216 blz.
MENSEN EN DIEREN IN DE KERSTNACHT
Nieuwe Kerstverhalen
Verzameld door N. BASENAU-GOEMANS
Vierde druk
Illustraties van Aart van Breda
Een Kerstverhaal, dat goed wil zijn, moet aan verschillende eisen voldoen. Het moet iets bevatten van de vreugde en de blijdschap van Kerstmis, terwijl toch ook de grote eenvoud van de Kerstavond tot uitdrukking moet komen. Bovendien moet elke vertelling boeiend en aannemelijk zijn.
Deze eisen liet Mevrouw Basenau ten volle gelden, toen zij in de loop der jaren nieuwe Kerstverhalen opspeurde. In verschillende landen heeft de samenstelster gezocht naar de beste vertellingen uit de oude en de nieuwe tijd. Zo ontstond een keurbundel met een en twintig verhalen, die werden gerangschikt in drie groepen: voor jong en oud -voor ouderen - voor kinderen. Vele verhalen zijn uit Zweden en Finland afkomstig, maar ook Franse en Amerikaanse vertellingen ontbreken niet.
Deze uitgave werd een waardige aanvulling op vroeger verschenen bundels. De vraag naar dit boek duurt onverminderd voort, zodat wij thans een vierde druk kunnen laten verschijnen.
Uit de recensies:"Treffende verhalen, die verdienen in de donkere dagen voor Kerstmis en ook tijdens het Kerstfeest gelezen te worden in de huiselijke kring of in de stilte der eenzaamheid. Dit boek moet zeker als een echt Kerstboek worden aangemerkt."(Utrechts Dagblad)
"Het boek leest prettig en de verhalen zijn goed van inhoud en boeiend van vorm. Jong en oud kunnen er om beurten van genieten."(De Tijd)
"Een boek om te bewaren en elk jaar op Kerstmis weer voor den dag te halen."(Pniel)
"Deze collectie kan ieder helpen, die afwisseling op prijs stelt. De uitgever zorgde voor een royaal aspect." (Het Kind)
Omschrijving inhoud in boek