Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J. Snoep Jr.

Met God voor 't recht , druk 1, 192 blz.
Bijzonderheden: Oorspronkelijk werk van 192 blz. Niet geïllustreerd. Ingen. f 1.80. Geb. f2.55. Leeftijd: 14 j. en ouder.
Korte inhoud: 't Is een historische roman. De historie behandelt de overbekende belegering van Alkmaar; met o.a. den brief van Prins Willem omtrent "het verbond met den Potentaat der Potentaten"; verder met het sterfbed en de profetie van Jan Arends. De roman gaat over de liefde tusschen Rochus Cousemaker en Catherina Michielsen. De vader acht Rochus éérst te min voor zijn dochter, maar komt tijdens het beleg tot betere gedachten.
Beoordeeling: 't Is een goed christelijk boek. Geboeid heeft het mij niet bijzonder. Misschien, omdat er van deze soort lectuur zooveel aan de markt komt, misschien ook, omdat de schrijver zichzelf nog al eens repeteert en corrigeert. Voor jongeren is de stijl wat deftig en stroef. Hoewel de liefdehandel volstrekt niet romantisch is (rustig is het verloop: men is wat teleurgesteld, men praat wat, zucht wat, men kijkt elkaar aan, men zit hand in hand), is het boek toch het meest voor ouderen geschikt. Een 14-jarige historie-beminnaar zal er echter niets verkeerds uit leeren. Hij zal opnieuw duidelijk zien, dat in kleine en groote gebeurtenissen Gods vinger is op te merken. Daarom wel: Aanbevolen. A. K.

Open Gids


J.Lens Bibliotheekgids voor Chr. School- en Jeugdbibliotheken, 1930