Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



H. te Merwe

Met Karel Martel tegen Moren en heidenen, druk 1, 178 blz.
Prijs f 2,90; gebonden; geïll.; jongensboek. Strekking: De edeling Epping vlucht met zijn gezin uit Friesland voor de haat en wrok van het tegen het Christendom zich verzettend heidendom. Hij bepleit bij Karel Martel de zaak der Christen-Friezen en ontvangt de belofte van hulp, zodra de Moren teruggedrongen zijn. Als de Moren verslagen zijn, trekt Karel Martel tegen de Friezen op. De belagers in het Zuiden en in het Noorden, die het Christelijk geloof bedreigen, worden beide overwonnen.
Conclusie: Geschiedkundig boek met als onderwerp: De strijd op leven en dood van Christendom met heidendom. Het is een boek, dat door de grotere jongens met plezier zal gelezen worden.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1948

Open Boekbeoordeling.
H. te Merwe

Met Karel Martel tegen Moren en heidenen, druk 2, 178 blz.
prijs f 1,90; gebonden; jongensboek, leeftijd ± 15 jaar.
Inhoud: De edeling Epping vlucht met zijn gezin uit Friesland voor de haat en de wrok van het tegen het Christendom zich verzettend heidendom. Hij bepleit bij Karel Martel de zaak der Christen-Friezen en ontvangt de belofte van hulp, zodra de Moren teruggedrongen zijn. Als de Moren verslagen zijn, trekt Karel Martel tegen de Friezen op. De belagers in het Zuiden en in het Noorden, die het Christelijk geloof bedreigen, worden beide overwonnen.
Conclusie: Geschiedkundig boek met als onderwerp: De strijd op leven en dood van Christendom met heidendom. Het is een boek, dat door de grotere jongens met plezier zal gelezen worden. Tamelijk veel drukfouten.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.