Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Jeannette van Luipen-Bronwasser

Met een eend en een tent, druk 1, 160 blz.
prijs f 1,75 (pocket); meisjesboek.
Inhoud: Vier Amsterdamse vriendinnen maken een veertiendaagse kampeertocht door Nederland in een eendje" en met een gehuurde tent. Op deze tocht maken ze kennis met twee jongemannen en later met een gezin in Z.-Limburg. Aan 't eind zijn twee van de niet verloofde meisjes "aan de man". Strekking: Een wat al tè luchtig vakantieverhaaltje, dat "uitgedijd" is tot een liefdesroman in 't klein. De avonturen met "de jongens" zijn meer dan de beschrijvingen van datgene wat de meisjes op hun tocht zien. De karakters van de meisjes zijn goed getekend.
Conclusie: De kennismakingen in dit verhaaltje gaan wat al te snel, m.i. zelfs voor deze moderne tijd. De dialoog overheerst, is meestal erg luchtig, soms pittig. Een boekje vanuit moderne opvattingen over kamperen, dansen e.d., geschreven voor 15 jaar en ouder.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1966

Open Boekbeoordeling.
Jeannette van Luipen-Bronwasser

Met een eend en een tent, druk 1, 160 blz.
Met een eend en een tent door Jeannette van Luipen-Bronwasser. Vier Amsterdamse tienermeisjes maken een kampeertocht door eigen land met een gehuurd autootje en een geleende tent. Grappige en nare avonturen zijn hun deel, waarop soms diepzinnige, soms geforceerd jolige conversaties volgen. Zwak verteld. (f 1,75)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1966-67

Open IDIL-Gids.