Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Piet Meinema

Michiels zwerftocht, druk 1, 81 blz.
MICHIELS ZWERFTOCHT

Michiel is enig kind, zijn ouders hebben vrijwel geen tijd voor hem want zij zijn van vroeg tot laat bezig in hun beide supermarkten. Als Michiel bij een vriendje thuis aanvoelt wat hij aan gezelligheid en liefde mist, besluit hij weg te !open. Eerst Naar Amsterdam waar hij, na wat omzwervingen, door een stel jonge mensen in hun woonboot wordt uitgenodigd. Daar hoort hij hen 's avonds over hem praten: ze zijn van plan hem de volgende dag via de politie weer thuis te brengen. Snel verdwijnt Michiel weer en gaat buiten Amsterdam staan liften. De man die hem oppikt blijkt een bankrover te zijn die Michiel als gegijzelde wil vasthouden. De politie weet dit echter te voorkomen, alhoewel Michiel bij de ontzetting wel wordt gewond.
Zijn ouders komen hem in het ziekenhuis opzoeken en als zij dan begrijpen waarom Michiel is weggelopen ontdekken zij dat er naast hard werken en geld verdienen nog andere, belangrijker dingen in de wereld zijn.

UITGEVERIJ G. F. CALLENBACH B.V. - NIJKERK
ISBN 90 266 4424 8
J. 10-12
Omschrijving inhoud in boek
Piet Meinema

Michiels zwerftocht, druk 1, 81 blz.
prijs niet geb. f 5,25; jongens- en meisjesboek, leeftijd 12-15 jaar.
Inhoud: De hoofdpersoon Michiel is een jongen van 12 jaar. Hij is enig kind. Zijn vader en moeder hebben het zó druk met hun supermarkten, dat ze geen tijd en aandacht hebben voor hun zoon. Hij wordt aan zijn lot overgelaten en voelt zich steeds eenzamer. Hij besluit van huis weg te lopen en naar Duitsland te gaan. Hij komt echter eerst in Amsterdam terecht. Liftend gaat hij dan naar Duitsland. Na een angstig avontuur belandt hij in een ziekenhuis. Daar komt zijn moeder hem na enkele dagen opzoeken en dan wordt gelukkig alles weer goed.
Conclusie: De schrijver behandelt een actueel probleem, n.l. dat van de steeds meer toenemende geestelijke verwaarlozing van kinderen door hun ouders. Alleen: juist de schuldigen - de ouders - zullen het niet lezen. Wel vrij spannend.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1976

Open Boekbeoordeling.