Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJan Willem Blijdorp

Kunstroof in Parijs, druk 1, 157 blz.
leeftijd vanaf 12 jaar, geschikt voor jongens en meisjes. Prijs f 12,50. Dit boek is het vierde deel in de serie "De drie avonturiers", maar kan los van de andere boeken gelezen worden.
Inhoud: Het boek begint met in hoofdstuk 1 (voorspel) een verhaal over de bouw van een pyramide in Egypte. Koos, Willem en Johan mogen meerijden met de broer van Koos in een vrachtwagen van een internationaal transportbedrijf. Zo komen ze in Parijs aan en maken van alles mee. Een zeer oud beeld, afkomstig uit de pyramide, is tentoongesteld in het Louvremuseum. Een jonge Egyptische vrouw, die met haar man in Parijs woont, komt in contact met de-jongens. Fatima schakelt de jongens in, als haar man in gevaar is en zo raken ze betrokken bij de kunstroof in Parijs.
Beoordeling: Een spannend jongensboek. Het was beter geweest om de bouw van de pyramide in het verhaal te verwerken. Nu is het eerste hoofdstuk bepaald niet boeiend. Het christelijk element is niet aanwezig. Opvoedkundige waarde kon ik er weinig in ontdekken. Voor ons doel (uitreiking bij het Kerstfeest) vind ik dit boek niet geschikt.
Eindoordeel: Niet aanbevolen. Woerden J. D. van Leeuwen
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1994

Open Boekbeoordeling.