Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron

Lieneke... viooltjes voor de koe, druk 1, 30 blz.
gebonden, geïllustr., geschikt voor meisjes van 8-10 jaar. Prijs f 4,90.
Inhoud: Lieneke houdt van bloemen. Ze krijgt tien viooltjes en zet er vier bij het hek van een weiland. Daar zal de koe wel blij mee zijn. De bloemen worden helaas opgegeten. De koe breekt los en pakt ook de rest in de tuin. De boer komt de koe halen en geeft Lieneke 20 nieuwe viooltjes.
Conclusie: De volgorde van bloei klopt niet helemaal. Behalve viooltjes wil moeder ook geraniums kopen. Dat lijkt me nog wat vroeg, als de eerste lenteboden in de natuur het voorjaar aankondigen. En dan leggen de vogels ook nog geen eieren. Eén keer wordt de naam Heere gebruikt. Hij geeft ons al dat moois. Er had wel iets meer over de Schepper van de prachtige natuur gezegd kunnen worden, hoewel ik me ervan bewust ben dat overdrijving ook een gevaar is. Het exemplaar, dat ik kreeg, was slordig en losjes gebonden. Het paste trouwens ook niet goed. Er stak aan de onderkant een stuk kaft uit.
Eindoordeel: Misschien geschikt als uitdeelboekje. Gezien het bovenstaande als kerstboek matig aanbevolen. J. D. van Leeuwen
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1990

Open Boekbeoordeling.