Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



K.S. Pomp

Mooie fluitjes, druk 1, 23 blz.
G.K.O. 8 t.d.t. O, wat wilden zij graag zoo'n mooi fluitje hebben uit het snoepwinkeltje van tante Saar! 't Kostte maar één cent! Wat waren ze jaloersch, die Geert en Harm, op Henk Vos, die er een had. De verleiding om er stilletjes een te koopen van het stuivertje voor de Zending, dat ze dien middag van Moeder meegekregen hadden naar school, was groot. Maar de Heere bewaarde beiden voor oneerlijkheid: óók Geert, die bijna in die zonde gevallen was. Geschreven voor jongens en meisjes uit de 2e klas der L. S., is het verhaal zóó gedrukt, dat deze het lezen kunnen. Duidelijke letter; de woorden naar lettergrepen ingedeeld. De verhaaltrant is zéér eenvoudig, en — wat zeker niet het minst te waardeeren valt — zéér natuurlijk. Dit boekje is uitnemend voor onze Gereformeerde Zondagsschool geschikt. En om de juiste teekening der verzoeking èn om den gezegenden invloed, welke erin geteekend wordt van de bijbelles op school. Voorts ook om de juiste wijze, waarop de vergeving der zonden door den Heiland op kinderlijk-bevattelijke wijze in het middelpunt gesteld wordt. Gaarne geven we onze aanbeveling.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1940

K.S. Pomp

Mooie fluitjes, druk 2, 23 blz.
Prijs 0,25; in slappe omslag; geïllustreerd; jongensboek; Strekking: Een zendeling komt met de zendingskist, om de kinderen wat te laten zien. Een van de jongens koopt van het meegegeven geld fluitjes. De rest geeft hij aan de zending.
Conclusie: Dit is een aardig boekje voor ons doel. Zie Boekbeoordeling 1940.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1948

Open Boekbeoordeling.
K.S. Pomp

Mooie fluitjes, druk 3, 23 blz.
G.K.O. 9 t.d.t. O, wat wilden zij graag zo'n mooi fluitje hebben uit het snoepwinkeltje van tante Saar! 't Kostte maar één cent! Wat waren ze jaloers, die Geert en Harm, op Henk Vos, die er een had. De verleiding om er stilletjes een te kopen van het stuivertje voor de Zending, dat ze die middag van Moeder meegekregen hadden naar school, was groot. Maar de Here bewaarde beiden voor oneerlijkheid: óók Geen, die bijna in die zonde gevallen was. Geschreven voor jongens en meisjes uit de 2e klas der L. S., is het zó gedrukt, dat deze het lezen kunnen. Duidelijke letter; de woorden naar lettergrepen ingedeeld. De verhaaltrant is zéér eenvoudig, en —wat zeker niet het minst te waarderen valt — zéér natuurlijk. Dit boekje is uitnemend voor onze Gereformeerde Zondagsschool geschikt. En om de juiste uitbeelding van de verzoeking èn om de gezegende invloed, welke erin getekend wordt van de bijbelles op school. Voorts ook om de juiste wijze, waarop de vergeving van zonden door de Heiland op kinderlijk-bevattelijke wijze in het middelpunt gesteld wordt. Gaarne geven we onze aanbeveling.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1949

K.S. Pomp

Mooie fluitjes, druk 3, 23 blz.
Prijs f 0,25; slappe omslag; geïll.; jongens- en meisjesboek, 6-9 jaar.
Inhoud: Op school komt de zendeling met de zendingskist om over zijn werk te vertellen. Geert en Harm samen krijgen een stuiver mee. Geert kan de verleiding niet weerstaan voor ieder een fluitje te kopen voor een cent en dan drie cent aan de zendeling te geven, maar Harm loopt weg; de Heere ziet het. Het gebeurt niet, gelukkig. Geert voelt, dat hij een zondig hart heeft.
Conclusie: Op alleraardigste wijze is in dit boekje het Evangelie van schuldvergeving samengevlochten met een eenvoudig gebeuren uit het kinderleven. Dit is nu een aardig boekje voor ons doel. Het is in lettergrepen gedrukt, heeft vriendelijke plaatjes en is geschreven op kinderlijke toon.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1949

Open Boekbeoordeling.