Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA.G. Lameris-Bolt

Marientje in Amerika, druk 1, 84 blz.
prijs f 1,90 gebonden; meisjesboek, leeftijd 8-11 jaar.
Inhoud: Marientje gaat met haar moeder gedurende een half jaar bij familie logeren. Ze gaat er naar school. Vaak gaan ze tochten maken naar bergen en meren. Eens warden ze door een wervelstorm overvallen. Met de school maken ze een tocht naar New-York, waar ze in een museum veel te weten komen over het leven der Indianen en ook kennis maken met de dierenwereld van Amerika.
Conclusie: 't Boek is vooral interessant omdat het in Amerika speelt en we iets leren van gebruiken en gewoonten daar. Het dier speelt er een zeer grote rol in. Taal en stijl zijn behoorlijk. Het christelijk element is er vrij mager in vertegenwoordigd.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
A.G. Lameris-Bolt

Marientje in Amerika, druk 2, 84 blz.
prijs gebonden f 2,60; meisjesboek, leeftijd 10-12 jaar.
Inhoud: Marientje Manders brengt een vrij lange vakantie door bij haar oom en tante in Amerika. Ze gaat er ook naar school en beleeft met haar vriendinnen prettige en minder prettige avonturen.
Conclusie: Een levendig verteld verhaal, waarin we kennis maken met het Amerikaanse gezin- en schoolleven. Een boek met christelijke inhoud, dat we gerust onze kinderen in handen kunnen geven.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Tweede beoordeling:
Inhoud: Marientje gaat met haar moeder naar oom en tante in Amerika. Ze beleeft daar met Linda, Lots en Dots allerlei grote en kleine avonturen met een eekhoorn, bevers en in een museum, maar het loopt allemaal wel goed af.
Conclusie: Een aardig verhaal, dat tegelijk wat aardrijkskunde, geschiedenis en gebruiken vertelt en dus leerzaam is. Ook ontbreekt het gebed niet.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1971

Open Boekbeoordeling.