Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Annie van Sluys

Nieuwe vrienden, druk 1, 70 blz.
leeftijd 10 - 12 jaar; gebonden; geïllustreerd met enige tekeningen, niet geweldig qua stijl; geschikt voor jongens en meisjes. Prijs f 6,20.
Inhoud: Peter verhuist met zijn ouders naar zee. Het eerste contact met de buurt is niet zo leuk. Maar de buren blijken leuke mensen te zijn. Daar is ook een jongen, Rens, die in een rolstoel zit, hij is verlamd. Ze gaan zwemmen, iedereen gaat mee, ook Rens. Eén blijft steeds bij hem. Poosje daarna fietst Peter over het duinpad. Rens gebaart dat er iemand in zee is afgedreven op een luchtbed, Martin, ook een vriend van hem. Peter redt Martin, maar ondertussen is Rens over de fiets van Peter gevallen. Rens ligt in het ziekenhuis en overlijdt de volgende dag. Verdriet. Ze gaan mee naar de begrafenis. Van de vader van de geredde Martin krijgt Peter een nieuwe fiets.
Conclusie: Het boekje is goed geschreven. Zinsbouw en stijl vlot en goed leesbaar. Ook de erge gebeurtenis wordt goed beschreven. Het christelijk karakter echter is zeer mager vertegenwoordigd. Er wordt aangeduid dat Rens nu in de hemel is en daar veel gelukkiger is. Erg oppervlakkig. Gebruik van Heer). Kortom: goed geschreven, onvoldoende geestelijke strekking, dus:
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1979

Open Boekbeoordeling.