Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Wieland Wouters

Noodlanding in de Sahara, druk 1, 156 blz.
prijs gebonden f 3,50; jongensboek.
Inhoud: Karel, de zoon van dokter Verschuur, heeft een tweedehands vliegtuig op de kop getikt. Hij weet dit op te knappen tot een lichtwaardig toestel. Met zijn vader, zijn broertje Joop en enkele vriendjes en een zekere mijnheer Pranger maken ze een vliegreis naar Afrika. Op de terugreis moeten ze in de Sahara een noodlanding maken. Alles loopt tenslotte nog goed af. Strekking: Een interessante reisbeschrijving, echter zonder bepaalde strekking. Ontoelaatbare woorden.
Conclusie: Een spannend jongensboek voor de leeftijd van 12-16 jaar. Alleen hier en daar wat oppervlakkig. Als kerstboek lijkt het mij daarom minder geschikt.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1959

Open Boekbeoordeling.
Wieland Wouters

Noodlanding in de Sahara, druk 1, 156 blz.
In "Haan's Bibliotheek voor de Jeugd" verscheen om te beginnen een boek van Wieland Wouter; getiteld: Noodlanding in de Sahara. De oudste zoon van dokter Verschuur heeft een oud vliegtuig gekocht en gaat dit opkalefateren. Hij heeftdaar, als oud-oorlogsvlieger, verstand van, en met de hulp van zijn jongere broer en diens beide vrienden gelukt dit experiment. Natuurlijk wordt nu menige vlucht gemaakt, en een van de avontuurlijkste is de tocht over de Sahara. Het toestel moet een noodlanding maken en de avonturen, aan deze gebeurtenis verbonden, vormen de eigenlijke hoofdschotel van dit goed geschreven verhaal, dat soms echter wat ouderwets is in de woordkeuze. Het is doortrokken van een gezond godsdienstige, protestantse, sfeer.Een geschikt boek. (geb. f 3,50)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1959-60

Open IDIL-Gids.