Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



P.A. de Rover

Wim de kleine schipper, druk 2, 126 blz.
Wim de kleine schipper 2e druk. Een der fijnste boeken van de bekende schrijver en radioverteller. Fijn, in zijn tekening van het grote verlangen van Wim, de waterrat, de dromer, de heerlijke fantast, maar ook de eerlijk-verontwaardigde moedige jongen. Geen grote avonturen van vroegrijpe kinderen, maar de liefdevolle tekening van het leven van een jongen aan de grote rivier. En toch, de romantiek, de spanning, de hevige spanning soms, ontbreekt niet.
W. G. van de Hulst schreef over dit verhaal: De stijl leest gemakkelijk, de visie is dikwijls heel raak, de uitbeelding meest scherp en juist en - een grote verdienste m.i. - er zit spanning in. De kinderen zullen dit boek graag lezen.
Omschrijving inhoud in boek
P.A. de Rover

Wim de kleine schipper, druk 2, 126 blz.
Wim de kleine schipper - zo vertelt P.A. de Roover - is een echte Hollandse jongen, met liefde voor het water. Schrijver laat hem op dat water tal van avonturen beleven, zowel met zijn altijd geestige Oom Dorus als met zijn nichtje Laura. Een aardig boekje.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1952-53

Open IDIL-Gids.

P.A. de Rover

Laura wil je varen, druk 3, 126 blz.
P.A. de Rover, de auteur van "Wim de kleine schipper" zag bij de 3e druk van dit boek de titel gewijzigd in Laura wil je varen. Het is een pretentieloos verhaal van een jongetje dat aan de rivier woont en met z'n nichtje tochtjes maakt over het water. De hoofdschotel is een roeitochtje samen met twee ooms. Een vrij tam verhaal; het jongetje is een dromer en heeft erg vrome gedachten. Leesbaar, maar daar blijft het dan ook bij. (geb. f 2,25)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1957-58

Open IDIL-Gids.