Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronA. van Vliet-Ligthart Schenk

Wim, druk 1, 20 blz.
prijs f 0,25; gecartonneerd; geïll.; jongens- en meisjesboek; leeftijd 7-8 jaar. Strekking: Wim, leerling van de kleuterschool, voetbalt in de kamer, breekt het oor van vaders nieuwe kop. Wim bekent schuld en vraagt vergeving aan de Heere en aan zijn ouders. Er is Kerstfeest op de kleuterschool. Wim gaat daarheen met Oma en Opa. Hij geniet daar. Wim gaat mee met zijn grootouders, verneemt daar dat hij een zusje gekregen heeft.
Conclusie: Heel eenvoudig, kinderlijk verhaaltje, geschikt voor jongens en meisjes van 7-8 jaar.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1947

Open Boekbeoordeling.
A. van Vliet-Ligthart Schenk

Wim, druk 2, 20 blz.
Prijs f 0,25; in slappe omslag; geïllustreerd; jongens- en meisjesboek; leeftijd 6-8 jaar; Strekking: Heel eenvoudig, kinderlijk verhaaltje voor jongens en meisjes van 6-8 jaar.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1948

Open Boekbeoordeling.
A. van Vliet-Ligthart Schenk

Wim, druk 3, 20 blz.
prijs f 0,25; in slappe omslag; jongensboek, leeftijd ± 6-7 jaar.
Inhoud: Moeder gaat voor vaders verjaardag inkopen doen, zodat Wim alleen thuis is. Hij breekt het kopje voor vaders verjaardag. Hij drukt het oortje er weer aan. maar 's avonds valt het kopje uit vaders handen. Wim vertelt dan alles. Een poosje later is het Kerstfeest, dat Wim bij zijn grootouders viert. Thuis wordt er een kleine geboren.
Conclusie: Een heel eenvoudig verhaaltje voor de jongeren. Liever had ik een sprekender voorbeeld genomen om het kwaad te illustreren dan het spelen met een bal in de kamer, waardoor een kopje sneuvelt. De sfeer in het gezin is goed.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1952

Open Boekbeoordeling.
A. van Vliet-Ligthart Schenk

Wim, druk 4, 20 blz.
prijs f 0,25; in slappe omslag; jongensboek.
Inhoud: De 5-jarige Wim is ondeugend geweest en vraagt bij 't naar bed gaan met Moeder samen de Here om vergeving. Hij viert op de kleuterschool het Kerstfeest mee, brengt de Kerstvacantie bij zijn grootouders door en hoort daar, dat hij een zusje gekregen heeft. Strekking: De betekenis van het Kerstfeest wordt goed aangegeven. Wij doen telkens zonde en moeten steeds weer vragen, of de Here Jezus de zonden wil vergeven.
Conclusie: Godsdienstige strekking goed. Kinderlijk verteld. Leeftijd 6 à 7 jaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1953

Open Boekbeoordeling.
A. van Vliet-Ligthart Schenk

Wim, druk 5, 20 blz.
prijs f 0,30; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek, leeftijd 5-8 jaar, in lettergrepen verdeeld.
Inhoud: Wim is een enig kind. Hij bidt om een broertje of zusje. Als moeder even weg is, gaat hij in de kamer voetballen en breekt dan een nieuwe verjaardagskop voor pa. Hij lijmt het oor er weer aan, maar 's avonds valt 't kopje uit vaders handen. Wim vertelt dan alles. Hij bidt om vergeving. Een poosje later is het Kerstfeest, dat Wim bij z'n grootouders viert. Thuis wordt een zusje geboren. Strekking: Eenvoudig kindergebedje; zonde en vergiffenis, gebedsverhoring worden kinderlijk verteld.
Conclusie: Een goed boekje voor de kleintjes. Het handige onzichtbaar lijmen door een vijfjarig jongetje doet wel wat vreemd aan.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.