Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



L. Vogel

Wim en Karel en de bevrijding, druk 1, 102 blz.
gebonden, geïllustreerd met zwart-wit tekeningen, alle ter grootte van een pagina. Ze zijn een goede weergave van het verhaal, geschikt voor jongens van ± 10 jaar en ouder. Prijs: f 7,95 (na 31-12-'94: f 12,50).
Inhoud: Dit boek "Wim en Karel én de bevrijding" is het derde deel in de serie "Wim en Karel". Meneer Verbeek, een lelijke verrader, is nog steeds op zoek naar de joodse familie Salomons. Dit joodse gezin is echter al heel lang ondergedoken. Wat zou hij toch graag hen vinden en aangeven bij de Duitse soldaten, zijn vrienden. De leden van de verzetsgroep bezorgt hij hierdoor veel last. Het gelukt Verbeek bijna zijn doel te bereiken. Maar, op een onverwacht moment, valt hij in handen van de verzetsgroep. Nu is hij zelf de klos geworden. Er volgen nog vele spannende ogenblikken, ook voor Wim en Karel, voordat de bevrijding daar eindelijk is!
Conclusie: Een spannend geschreven verhaal over de oorlog van 1940 - 1945. De ernst en de angst van deze oorlog komen duidelijk naar voren. Ook de afhankelijkheid van ons mensen en de trouw van God worden in dit boek de lezers meegegeven!
Eindoordeel: warm aanbevolen. Krimpen a/d IJssel E. de Jong-Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1994

Open Boekbeoordeling.