Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronS.P. Akkerman

Om een eekhoorn, druk 1, 40 blz.
OM EEN EEKHOORN, door S. P. Akkerman. Aantal blz. 40; prijs ?; in slappe omslag; jongensboek, leeftijd 8-10 jaar.
Inhoud: Hein en Sietse vangen een eekhoorn. Hein doet hem in een mooie, grote kooi. Ze laten hem hun zieke vriendje Willem zien. Hein voelt, dat hij Wim zijn eekhoorn zou moeten geven. Na een angstig avontuur in een ingestorte grot belooft hij dit aan God. Tweede Kerstdag brengt hij dier en kooi met Sietse naar Willem en heeft een mooi Kerstfeest. Strekking: Kinderen mogen hun zieke vriendjes niet vergeten, Een offer geeft innerlijke vreugde. Gebruik van de kerstboom.
Conclusie: Een aardig boekje, al gaat het niet diep.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.
S.P. Akkerman

Om een eekhoorn, druk 2, 40 blz.
prijs in slappe omslag ƒ 0,60; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Hein en Sietske vangen een eekhoorn. Ze laten hem aan hun zieke vriendje zien. Deze zou ook wel graag zo'n beestje willen hebben. Pas na een angstig avontuur is Sietske er aan toe om hem bij Willem te brengen. Zo wordt het een mooie Kerstfeest. Gebruik kerstboom.
Conclusie: Een aardige strekking heeft dit boekje, al gaat het niet diep. We zullen zorg hebben in ons jonge leven om onze zieke vrienden en bereid zijn om wat voor hen over te hebben. Het geheel zit iets gezocht in elkaar en aan spanning ontbreekt het ook. Maar toch is het wel bruikbaar.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1961

Open Boekbeoordeling.
S.P. Akkerman

Om een eekhoorn, druk 2, 40 blz.
7 t.d.t., G.K.O., J. 7-9 j., (zie B.B. 1958). Geen Evangelie, om het vele goede, dat het geeft, toch wel aan te bevelen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiën van "Jachin", 1961

S.P. Akkerman

Om een eekhoorn, druk 3, 40 blz.
prijs f 0,90 in slappe omslag; jongensboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Hein wilde graag een eekhoorn hebben. Een kooi was reeds getimmerd en stond kant en klaar te wachten. Eerst verbood de baswachter hem er één te vangen, later mocht het. Het lukte en wat was Hein blij. Het zieke vriendje Willem mocht het zien en wat wilde deze het graag hebben. Hij vroeg er echter niet om. Hein had het aan zijn ogen gezien. Op le Kerstdag gaan ze door de tuin en "de grot". Deze stortte voor een gedeelte in. Hein krijgt het benauwd en belooft de Here, dat hij het eekhoorntje aan Willem zal geven. Dit gebeurt 2e Kerstdag. Wat was Willem blij.
Conclusie: Een prettig en in verzorgde stijl geschreven jongensboek. Leer wat over te hebben voor je zieke vriend. Het werd juist om het geven van wat jezelf graag wilt houden een fijn, een mooi Kerstfeest.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.