Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Henriëtte Kan-Hemmink

Op het nippertje, druk 1, 100 blz.
gekartoneerd, geïllustreerd, geschikt voor jongens en meisjes van 10 jaar en ouder. Prijs f 8,95 (na 31-12-1994 f 12,95).
Inhoud: Wieteke en Bram zijn dochter en zoon van een campingbeheerder. Eén van de campinggasten, Laura Dekker, is haar hond Molly kwijt. Nergens te vinden. De tekenen wijzen er op dat de hond gestolen is. Een illegale handelaar ontvreemdt dieren om ze als proefdieren naar Duitsland te verhandelen. De jongeren, geholpen door een camping-gast, meneer De Noord, komen na veel vergeefs zoeken achter de naam en het adres van de dader en vinden de hond terug. De pers maakt melding van het gebeurde.
Beoordeling: Een wel spannend boek, vlot, eigentijds en met vaart geschreven. Liefde voor dieren is het leidend motief voor het verhaal. Ouders en kinderen gaan op een moderne manier met elkaar en hun gasten om. Ook prille verliefdheden ontbreken niet, maar op een natuurlijke manier in het verhaal gevlochten. Echter van enige godsdienstige strekking geen spoor in dit boekje. Om die reden voor uitdeling op onze zondagsscholen niet geschikt.
Eindoordeel: Niet aanbevolen. M. C. Romein-Vroegindewey
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1994

Open Boekbeoordeling.