Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronH. Henszen Veenland

Om een ijsje, druk 1, 32 blz.
prijs f 0,45; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Jaap heeft het warm, maar krijgt van moeder dit keer geen ijsje. Marijke krijgt van oma een stuiver om een ijsco te kopen. Jan vraagt een lik, maar neemt Marijkes hele ijsco af. Een onderwijzer en moeder wijzen Jaap er op, dat hij gestolen heeft. Hij heeft spijt en maakt het met Marijke goed. Strekking: Diefstal is zonde. Godsdienstige element zwak. Van echt berouw is geen sprake. Gebruik van Here en kerstboom.
Conclusie: Wat oppervlakkig.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1955

Open Boekbeoordeling.
H. Henszen Veenland

Om een ijsje, druk 2, 32 blz.
prijs f 0,50; in slappe omslag; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Jaap wil zo graag een ijsje, want 't is zo warm. Als het niet mag van moeder, loopt hij boos weg en neemt Marijke het ijsje, dat ze gekregen heeft, af! De meester komt er echter achter en hij weet Jaap te overtuigen van het verkeerde ervan. Strekking: Alle ondeugendheid is zonde tegen God. Daarom is het zo erg. Berouw moet oprecht zijn, maar dan wil de Heere ook vergeving schenken. Dan moeten we het kwade ook weer goed maken.
Conclusie: Een aardig, eenvoudig kinderboekje. We zien de kinderziel er goed in uitgetekend. Het is zeer nuttig voor kleinere kinderen, ± 7-jarigen.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1958

Open Boekbeoordeling.