Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



H. Streefkerk

Overwonnen, druk 1
De plaatjes zijn slecht maar de tekst is goed. Aanbevolen. Boekbeoordeling in bijblad van "De Christelijke Familiekring : tijdschrift voor zondagsschool en huisgezin", 1919
H. Streefkerk

Overwonnen, druk 1
Brink_1919 Bijzonderheden: Oorspronkelijk werk; geschikt voor jongens en meisjes van 8-12 jaar; omvang 58 bladz. met 8 ill. van Jan Franse; prijs f 0.70 gec. Bij getallen groote reductie.
Korte inhoud: Buiten het dorp, aan een stillen weg, wonen de gezinnen Berg en Honing. Van den ruwen Dirk Berg heeft Willem Honing veel te lijden, telkens ontstaan er vechtpartijen, die ten slotte ophouden, als Vader Honing, die een Christen is, het vechten verbiedt. Op verschillende manieren maakt deze kleine booswicht het leven van de omwonenden, in 't bijzonder het gezin Honing, ondragelijk. In den winter, als Vader Berg ziek te bed ligt, bedreigt een overstrooming het leven van hem en zijn zoontje. Dan is het Willem Honing, die beider leven redt.
Beoordeeling: Een heel eenvoudig Ghr. verhaal, dat ons eenerzijds de slechte gevolgen van verkeerde opvoeding, anderzijds de heerlijke vruchten eener Chr. opvoeding laat zien. Aanbevolen. G. Dick.

Open Gids


J.Lens Bibliotheekgids voor Chr. School- en Jeugdbibliotheken, 1930