Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J. Visser-Vlaanderen

Paul en Paulientje, druk 1, 41 blz.
Geschikt voor jongens en meisjes van 7 jaar (als voorleesboekje: vanaf 5 jaar).
Inhoud: Paul en Paulientje zijn broertje en zusje. Ze zijn allebei nog op de kleuterschool. Uit hun leventje daar worden allerlei hoogtepunten verteld. Op haar verjaardag komt Paulientje in het ziekenhuis terecht, maar vlak voor de Kerst mag ze naar huis. Ze kan niet naar het Kerstfeest van de zondagsschool, maar toch viert ze thuis Kerstfeest. Na de vakantie is de juffrouw jarig. Nog twee hoogtepunten: de fotograaf komt op school en het is kijkavond. Ze beleven tenslotte een érg spannend avontuur in een geitenschuurtje,
Conclusie: Een mooi verhaal. Een leuk idee van de schrijfster om het verhaal niet met Kerst te laten stoppen, maar gewoon door te gaan. Het hoekje is ook geschikt om voor te lezen. Het heeft een positieve christelijke strekking.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1978

Open Boekbeoordeling.
J. Visser-Vlaanderen

Paul en Paulientje, druk 2, 62 blz.
gebonden. Mooi, levendig geïllustreerd. Prijs f 6,75. Geschikt voor jongens en meisjes.
Inhoud: Paulientje zit op de kleuterschool waar ze op haar verjaardag trakteert. Op het verjaardagsfeestje valt ze van de trap en komt in het ziekenhuis terecht. Maar gelukkig komt ze voor het kerstfeest weer thuis. Een poosje na de vakantie mag ze weer naar school. Daar beleven de kinderen allerlei fijne dingen: de juffrouw is jarig, er komt een fotograaf, er wordt hard gewerkt voor de kijkavond. Dan beleeft ze samen met haar broertje Paul een angstig avontuur. Op weg naar opa komen ze in een geitenschuurtje terecht, waar ze niet meer uitkomen. Pas als er hulp komt, lukt dat.
Conclusie: Een gezellig geschreven boekje. De schrijfster is bekend van haar verhalen in Kind en Evangelie. De verhalen die ze daarin schrijft, hebben dezelfde positieve, christelijke strekking als dit verhaal.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1980

Open Boekbeoordeling.