Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



Liesbeth Lems

Pech gehad, Like!, druk 1, 94 blz.
Liesbeth Lems zorgde voor vier nieuwe Meinetna-uitgaven, waaronder een Mei-pocket. Van deze schrijfster verschenen: PECH GEHAD, LIKE! (m. 9.12jr.. 96 blz. geb. f 2.45) . Hoewel ergens een zinnetje voor komt dat God alles leidt, is Liesbeth Lems toch wel erg op de vlakte gebleven. Zoals helaas meestal het geval is in andere boeken van haar hand. Jammer, want juist in dit - overigens zo gevoelig geschreven - verhaal over een meisje dat een ernstige tegenslag krijgt te verwerken, hadden we echt meer verwacht. Voor evangelisatie dus minder geschikt, hoewel het verhaal op zichzelf meisjes van 9-12 jaar zeker boeien zal. Nederlands Dagblad, 13-08-1910
Liesbeth Lems

Pech gehad, Like!, druk 1, 94 blz.
prijs gebonden f 2,45; geïllustreerd; meisjesboek, leeftijd 10-14 jaar.
Inhoud: Like kan heel goed zwemmen, maar voordat ze werkelijk grote prestaties kan leveren, wordt ze ziek. Via de radio komt ze in contact met Margriet Wijnja, een meisje uit een weeshuis, dat al bijna een jaar in een kinderziekenhuis verblijft. Like en Margriet worden ongedacht en onverwacht "zusjes".
Conclusie: Een boeiend geschreven meisjesboek, dat heel goede trekken heeft, o.a. het laten voelen van de voorrechten die je hebben kunt, en Gods leiding in het leven. Jammer van het kerstspel in de kerk aan het slot.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1970

Open Boekbeoordeling.