Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronLize de Fockert

Pim en Sanneke, druk 1, 84 blz.
geschikt voor jongens en meisjes van 4-8 jaar, geĂ¯llustreerd met 22 zwart-wit tekeningen door AndrĂ© Boeder. Prijs f 12,75.
Inhoud: Als Pim net verhuisd is, beleeft hij van alles met zijn nieuwe buurmeisje Sanneke. Eerst maken ze een beetje ruzie, maar dan worden ze dikke vrienden. Als ze met de step het pleintje oversteken verdwalen de twee en samen bidden ze. Sanneke en Pim zijn allebei zes jaar en komen in dezelfde klas. De nieuwe juf kan heel mooi vertellen uit de Bijbel. Tenslotte vertelt moeder een geheim aan Pim. Hoe zal zijn nieuwe broertje of zusje eruit zien?
Beoordeling: De manier waarop Pim en Sanneke met elkaar optrekken is voor kinderen heel herkenbaar. Op een heel natuurlijke manier verweeft de schrijfster een Bijbelse strekking door het verhaal. Als de juffrouw gaat vertellen worden er zes bladzijden besteed aan de Schepping en de Zondeval. De schrijfster gebruikt korte zinnen, die prettig voorlezen. De wat langere en moeilijkere woorden zorgen ervoor dat het boekje ingedeeld wordt op het niveau van AVI 6.
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Berkenwoude A.C. Teeuw
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1999

Open Boekbeoordeling.