Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronJ.F. van der Poel

Pim speelt gevaarlijk spel, druk 1, 110 blz.
gebonden, geĂ¯llustreerd met 5 mooie zwart-wit tekeningen door AndrĂ© Boeder, geschikt voor jongens van 8-10 jaar. Prijs f 11,75.
Inhoud: De twee vrienden, Pim en Wilco, beleven spannende avonturen. Pim komt in een oude, leegstaande fabriek een dievenbende op het spoor en wordt door hen ontvoerd. Met grote inspanning weet hij echter te ontsnappen. Hij komt dan terecht bij boer Boskoop, die de politie op de hoogte stelt. Pim en Wilco en ook hun ouders worden goede vrienden van de familie Boskoop. Ze mogen er zelfs gaan logeren en ze helpen goed mee met het vele werk op de boerderij. Wanneer de vrienden op een middag het grote bos van boer Boskoop ingaan, ontdekken ze in een oude oorlogsbunker kisten met nieuwe geweren. Ternauwernood ontsnappen zij aan de dieven. Achteraf blijken het dezelfde te zijn, die eerder Pim hebben ontvoerd. Boer Boskoop waarschuwt de politie en 's nachts worden de dieven gearresteerd, mede dankzij de oplettendheid van de dappere vrienden. Hierbij speelt vooral Pim wel gevaarlijk spel!
Conclusie: Een prachtig jongensboek. Boeiend van begin tot eind. Ook de geestelijke strekking is verantwoord en positief. De ouders van Pim, die "nergens" aan doen, komen mede door Wilco en zijn ouders en de familie Boskoop tot verandering in hun denken over de geestelijke dingen. Zij gaan naar de kerk en later worden Pim, zijn moeder en zijn pas geboren zusje Margreet gedoopt. Vandaar:
Eindoordeel: Warm aanbevolen. Krimpen a/d IJssel W. Markus
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1995

Open Boekbeoordeling.