Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronHetty Drost

Poesje, druk 1, 16 blz.
4 t.d.t., G.K.O., J.M. 6-8 j. Drie dagen geleden heeft Dikkie van tante Mies een poesje gekregen. Nu is het weg en gaat hij overal zoeken. Eerst in de tuin, dan in 't bos aan de overzijde van de grote weg. Hij vraagt aan de dieren, die hij ontmoet of ze zijn poesje gezien hebben. Voor het hol, waar een konijntje is ingevlucht, dat hij voor zijn poesje aanzag, blijft hij wachten en valt in slaap. Als vader thuiskomt om te eten, is hij nog niet terug. Vader gaat zoeken en moeder ook. Vader vindt hem; zo vast in slaap, dat hij niet eens wakker wordt als hij wordt opgenomen, naar huis gedragen en op bed gelegd. Poesje was al lang weer thuis en wacht nu af tot Dikkie straks weer komt spelen. Een boekje zonder veel pretenties, dat liefde voor de natuur wil bijbrengen. Strekking zit er verder niet in en de meerderheid van de commissie vindt het een nogal flauw verhaaltje, met weinig gegeven. Kwaad zal het niet doen en daarom wordt het matig aanbevolen.

Boekbeoordeling van Kinderlectuur voor de Zondagsschool door de Commissiƫn van "Jachin", 1961

Hetty Drost

Poesje, druk 1, 16 blz.
prijs in slappe omslag f 0,30; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Dikkie heeft een poesje. Poesje is weg. Als Dikkie gaat zoeken, verdwaalt hij in het bos. Na lang zoeken vindt zijn vader hem slapende. Ook poesje is terug. Strekking: Ongehoorzaamheid kan dikwijls onprettige gevolgen hebben.
Conclusie: Een aardig boekje voor de kleintjes.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1961

Open Boekbeoordeling.
Hetty Drost

Poesje, druk 1, 16 blz.
Als Dikkie zijn katje, dat hij pas enkele dagen heeft, niet kan vinden, gaat hij, ondanks het verbod van vader en moeder, het grote bos in om Poesje te zoeken. Hij ziet een konijn voor Poesje aan en valt voor diens hol in slaap, waar vader hem weervindt. Een aardig kleuterverhaal van Hetty Drost, met leuke tekeningen van Tiny van Asselt. In christelijke geest geschreven. (f 0,30)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1961-62

Open IDIL-Gids.

Hetty Drost

Poesje, druk 2, 16 blz.
prijs in slappe omslag f 0,55; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Dikkie zoekt het poesje, maar heeft geen resultaat. Hij gaat het hekje over en het bos in. Hij wordt verdrietig als hij poesje niet ziet. Vader en moeder gaan zoeken. Vader ontdekt hem bij een konijnenhol. Toen moeder bang was bad ze. Van danken lezen we niets.
Conclusie: Een boekje voor hele kleintjes, met weinig inhoud.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.