Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronNel Veerman

Poesje waar ben je?, druk 1, 54 blz.
prijs f 1,25 gecartonneerd; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Een weggelopen poesje wordt terecht gebracht. De taak, die twee jongetjes, de politie en de brandweer daarbij hebben. Strekking: Wijst op waarde van eigendom en waarde van gebed; van opvoedkundige waarde.
Conclusie: voor kleine kinderen aardig verhaal.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1965

Open Boekbeoordeling.
Nel Veerman

Poesje waar ben je?, druk 1, 54 blz.
Poesje, waar ben je? door Nel Veerman. Ria's poes vlucht voor een hond, wordt door een paar jongens gevangen en mee naar school genomen, ontsnapt, klimt in een boom en wordt door de brandweer gered. Een onbelangrijk leesboekje voor het schoolkind dat zijn sommen al af heeft. (geb. f 1,25)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1966-67

Open IDIL-Gids.

Nel Veerman

Poesje waar ben je?, druk 2, 54 blz.
prijs gebonden f 1,45; jongens- en meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Een poesje wordt opgejaagd door een hond en kruipt in een buis aan de kant van de weg. Twee jongens halen het er uit en nemen het mee naar school. Het ontsnapt en klimt in een boom op het schoolplein. De brandweer komt er aan te pas om het poesje er uit te halen. Met behulp van de politie wordt de eigenaar, een meisje, opgespoord.
Conclusie: Een leuk verteld kinderverhaal. Stijl en taal zijn behoorlijk. Wat de godsdienstige strekking betreft, Ria gelooft dat God ook voor de dieren zorgt en bidt voor Miesje. Als Miesje weer thuis is zingt ze zachtjes in haar bed het versje van de visjes, mugjes en de kinderen: Al die duizenden tesamen, roept de Heer bij hunne namen en geen een ontglipt Zijn oog.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
Nel Veerman

Poesje waar ben je?, druk 3, 54 blz.
prijs gebonden f 1,65; geïllustreerd; jongens- en meisjesboek, leeftijd 8-10 jaar.
Inhoud: Een gevangen poesje, dat in de schoolklas belandt, een juffrouw die met haar kinderen weet om te gaan en ze een pleziertje gunt. Brandweerlieden, die tenslotte op het schoolplein het poesje uit een hoge boom halen, waarmee ook het einde komt aan het verdriet van een meisje, wier poesje weggelopen is. Conclusie. Een fijn boekje met de altijd boeiende sfeer van een klas op de christelijke school.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1969

Open Boekbeoordeling.
Nel Veerman

Poesje waar ben je?, druk 4, 54 blz.
prijs gebonden f 2,10; jongens- en meisjesboek, leeftijd 8-10 jaar.
Inhoud: Ria heeft een klein poesje, dat op een morgen naar buiten gaat. Het wordt gevonden door twee jongens, Sip en Theo, die het mee naar school nemen. Maar Ria zoekt alles tevergeefs af. Op school ontsnapt de poes uit de klas, waarna het door de brandweer uit een boom wordt gehaald. Met de hulp van een tuinman en een agent komt de poes tenslotte weer bij Ria terecht.
Conclusie: Een aardig verhaal, waarin tot uitdrukking komt, dat ook de kleinste dingen niet aan Gods aandacht ontsnappen en wij er dus ook om bidden en voor danken mogen.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1972

Open Boekbeoordeling.