Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronP. Terpstra

Polderkinderen in de zomer, druk 1, 77 blz.
prijs f 1,05; gebonden; jongens- en meisjesboek.
Inhoud: Taco, een boerenzoon uit de Brekkenpolder bij Lemmer, wordt in de zomervacantie vriend met een onderwijzerszoon uit Amsterdam, die met zijn ouders en zusje daar de vacantie doorbrengt. Zij raken door ongehoorzaamheid vast met hun boot op een ondiepte, maar worden na veel spanning gered. Strekking: Men moet zijn zonde belijden en vergeving vragen.
Conclusie: Een goed christelijk boek, waarvan het laatste gedeelte het meest spannend is.
Eindoordeel: aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1953

Open Boekbeoordeling.
P. Terpstra

Polderkinderen in de zomer, druk 1, 77 blz.
Van P. Terpstra is het boekje Polderkinderen in de zomer. Jan, een Amsterdamse jongen, gaat met zijn ouders en een ziek zusje naar Friesland op vacantie. Hij maakt kennis met Taco, een Friese boerenjongen. Zij maken samen een zeiltocht die niet al te best eindigt. Voor de protestantse jeugd een aardig verhaal.

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1953-54

Open IDIL-Gids.

P. Terpstra

Polderkinderen in de zomer, druk 2, 77 blz.
prijs f 1,10; gebonden; jongensboek.
Inhoud: Gewoonlijk trekt Taco met de tweeling Kees en Freerk weg. Door een vakantieganger verkoelt de verhouding wat. Als Taco z'n nieuwe vriendje op een zeiltocht eens wil laten zien, wat hij kan, raken ze in nood. Gelukkig komt alles weer goed en wordt 't een club van vier. Strekking: We kunnen onszelf veel verdriet bezorgen door oude, beproefde vriendschap al te snel te negeren. Hoogmoed komt voor de val, maar de Heere wil het berouwvolle gebed verhoren. Hij vraagt ook erkenning van 't kwade.
Conclusie: Een mooi boek, vol spanning en goed onderricht voor onze jongens. Het zal zeker veel en terecht aftrek hebben.
Eindoordeel: warm aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1957

Open Boekbeoordeling.