Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


BronCorry Blei-Strijbos

Redders tegen wil en dank, druk 1, 61 blz.
prijs gecartonneerd f 1,55; jongensboek.
Inhoud: Hans heeft twee witte muizen. Z'n vrienden willen er ook graag één hebben. José z'n zusje laat de muizen ontsnappen. De vrienden gaan op zoek naar de muizenkoning. In het zomerhuisje, waar deze woonde, is echter een gezin gevestigd. Het huisje is in brand geraakt, Hans redt een hond, die zich er in bevindt. Op school worden ze als helden ontvangen, ze krijgen een terrarium met 5 witte muizen, voor elk één.
Conclusie: Aardig verhaal. Dierenliefde wordt aangekweekt en kameraadschap. Van godsdienstige strekking (ondanks drie regels van een populair geestelijk liedje) niets te bespeuren. Voor uitdeling op de Z.S. ongeschikt.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1967

Open Boekbeoordeling.
Corry Blei-Strijbos

Redders tegen wil en dank, druk 1, 61 blz.
Redders tegen wil en dank door Corry Blei-Strijbos. Vijf jongens van de lagere school maken een fietstocht naar het huisje van een man die muizen schijnt te houden. Ze treffen zijn vakantiehuisje echter leeg aan en als daar dan brand uitbreekt, grijpen ze dapper in. Dank zij de publiciteit komen de jongens zodoende toch nog aan de muizen, waarop zij zo dol waren. Matig verhaaltje met dito tekeningen. (geb. f 1,55)

IDIL-gids voor de jeugdlectuur, 1967-68

Open IDIL-Gids.