Voor een Pdf-printvriendelijke versie van deze recensie Klik hier
Sluit venster

Boek en druk


Recensietekst


Bron



J. Kortenbach-Mostert

Rico, het hondje, druk 1, 45 blz.
prijs f 1,35 gebonden; jongens- en meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Rico is een jong hondje van Bert. Hij beleeft veel zotte avonturen. Is vaak dom en speels. Hij verdwaalt en wordt door een mevrouw opgenomen in haar flat. Ook daar gebeurt veel geks, tot hij in het plantsoen Bert weer terugvindt.
Conclusie: Leuk dierenboekje, al kom je wel onwaarschijnlijkheden tegen. Hoe weet b.v. mevrouw dat 't gevonden hondje "Rico" heet? (blz. 18). Voor onze Z.S. is het echter niet geschikt: er zit niet de minste geestelijke strekking in.
Eindoordeel: niet aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1968

Open Boekbeoordeling.
J. Kortenbach-Mostert

Rico, het hondje, druk 2, 45 blz.
prijs f 1,85, gebonden, geillustreerd; jongens- en meisjesboek, leeftijd 6-8 jaar.
Inhoud: Rico, het jonge hondje van Bert gaat het terrein verkennen, eerst in de keuken van de boerderij, waar hij met de jonge poes speelt, straks door het hele huis; zelfs in het bed van Bert. Op een keer, als Bert aan het voetballen is, verdwaalt Rico en wordt meegenomen door een vreemde mevrouw, waar hij een tijdlang goed verzorgd wordt. Tenslotte vindt hij zijn baasje weer terug. Hoe moeilijk het ook is om echt lief te zijn, tenslotte wordt hij toch de moedige hond, die de trouwe kameraad is van de poes.
Conclusie: Een aardig boekje, dat inhaakt in de fantasierijke gedachtenwereld van het kind, dat een vriendje van het huisdier is. Overigens is het niet een boekje met een uitgesproken tendens in de richting van de Bijbelse boodschap zoals we 't graag aan Zondagsschoolkinderen willen meegeven.
Eindoordeel: matig aanbevolen.
Boekbeoordeling van de Ned. Hervormde Zondagsscholenbond op Geref. Grondslag, 1971

Open Boekbeoordeling.